9-12-2014 Σύλλογος Αιγυπτιωτών, Αθήνα

Ο Σάββας Χειρίδης προσκεκλημένος ομιλητής του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων και του Συλλόγου της Αμπετείου Σχολής, με θέμα : “Σύγχρονη Γενική, Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική”

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, στην Αθήνα, τη Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014, με συμμετοχή περίπου 50 ατόμων. Τον κο Χειρίδη προλόγισε ο κος Μιχάλης Κωβαίος, μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών.

Ο ΣΚ Χειρίδης έκανε μία σύντομη αναδρομή στις ρίζες του από Κύπρο (Καιμακλί) και Ελλάδα (Σαντορίνη, Μάνη, Χίο) καθώς και στα παιδικά χρόνια του πατέρα του, ΚΣ Χειρίδη, ο οποίος γεννήθηκε στην Αίγυπτο, έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στην Ηλιούπολη Καίρου και αποφοίτησε από την Αμπέτειο Σχολή.

Στη συνέχεια παρουσίασε περιληπτικά τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις στη χειρουργική μέσα από τη δική του κλινική πράξη και εφαρμογή με έμφαση στη Ρομποτική Χειρουργική.

Μίλησε για τις μικρές επεμβάσεις δερματοχειρουργικής που μπορει να πραγματοποιήσει σε επίπεδο ιατρείου με χρήση ραδιοσυχνοτήτων, μετά εν τάχει για τη σύγχρονη θυρεοεοδεκτομή, και στη συνέχεια για τις λαπαροσκοπικές και ρομποτικές επεμβάσεις (αφαίρεση χολής μιας τομής, κήλης, οισοφάγου-στομάχου, σκωληκοειδούς, λεπτού & παχέος εντέρου). Επίσης για τις επεμβάσεις περιεδρικής χώρας οπως αιμορροιδες, περιεδρικό απόστημα-συρίγγιο και κύστη κόκκυγος.

Τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη νέα, ρηξικέλευθη έρευνα της χειρουργικής διόρθωσης του Σακχαρώδους Διαβήτου τύπου 2, που αποτέλεσε αντικείμενο προσωπικής του πειραματικής έρευνας κατά τα τελευταία 3 χρόνια.

“..το γεγονός οτι μια χειρουργική επέμβαση μπορεί να διορθώσει το σάκχαρο, αναποδογύρισε πρόσφατα ολόκληρη την ιατρική οπως τη ξέραμε..”, τόνισε ο ιατρός κατά την ομιλία του.

Ο κος Χειρίδης έλαβε θερμά συγχαρητήρια για την εισήγησή του από το προεδρείο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών και τον Σύλλογο Αμπετείου Σχολής και απάντησε με χαρά στις ερωτήσεις του ακροατηρίου.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΕΑ & ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψαρών 10, 2408 Έγκωμη, Λευκωσία, Κύπρος

hiridis.s@gmail.com