9-11-2016, Θεσσαλονίκη

Ο Δρ.Σάββας Χειρίδης προσκεκλημένος ομιλητής στο 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής, που πραγματοποιήθηκε 8-12 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Η ομιλία του αφορούσε στη Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Βουβωνοκήλης και στις τεχνικές λεπτομέρειες της επέμβασης στα πλαίσια της Στρογγυλής Τράπεζας “ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΒΩΝΟΚΗΛΗΣ” με προεδρείο τον καθηγητή χειρουργικής Σπ.Ρίζο και τον Διευθυντή Χειρουργικής του Νοσοκομείου Καβάλας, Θ.Ζεκερίδη.

Επιπρόσθετα, ο Δρ.Χειρίδης παρουσίασε ακόμα πέντε ελεύθερες ανακοινώσεις από το κλινικό και ερευνητικό του έργο, και συγκεκριμένα:
– ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΟΚΗΛΗΣ. ΘΟΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ NISSEN.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΑΣ
– Η ΧΟΛΟΚΥΣΤΕΚΤΟΜΗ ΜΕ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ, ΒΕΛΟΝΟΣΚΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ (ΜΙΑΣ ΤΟΜΗΣ) ΤΕXNIKH.
– ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΩΠΕΡΙΤΟΝΑΪΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΟΥΒΩΝΟΚΗΛΗΣ (TEP).
– ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΥΡΡΑΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΜΗΚΗ ΓΑΣΤΡΕΚΤΟΜΗ (SLEEVE GASTRECTOMY). ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΑΣ.
– ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΔΑΚΤΥΛΟΝΗΣΤΙΔΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ
ΣΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΕ ΖΩΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΕ ΣΤΡΕΠΤΟΖΟΤΟΚΙΝΗ (ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία ανακοίνωση που αφορούσε στο αντικείμενο διδακτορικής διατριβής του ιατρού και τη Χειρουργική του Σακχαρώδους Διαβήτη, κατέκτησε επάξια τη θέση της ανάμεσα στις 3 καλύτερες εργασίες του συνεδρίου, κατά την απονομή των βραβείων καλύτερης ξενόγλωσσης δημοσίευσης. Την τιμητική διάκριση για την ερευνητική δουλειά του Σ.Χειρίδη στη Χειρουργική του Διαβήτη, ανακοίνωσε ο χειρουργός Δρ.Γ.Ζωγράφος κατά την τελετή λήξης του συνεδρίου.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΕΑ & ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψαρών 10, 2408 Έγκωμη, Λευκωσία, Κύπρος

hiridis.s@gmail.com