2-4-2016, Αθήνα

Ο χειρουργός Σάββας Χειρίδης ομιλητής στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Παχέος Εντέρου και Πρωκτού στην Αθήνα. Στην ομιλία του με τίτλο “Ρομποτικές Επεμβάσεις Παχέος Εντέρου: εμπειρία 205 περιστατικών” παρουσίασε την 10ετή εμπειρία της ομάδας Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού (Διευθυντής: Κ.Μ.Κωνσταντινίδης) στις επεμβάσεις παχέος εντέρου και ορθού με χρήση ρομποτικού συστήματος.

“Η εξαιρετική, τρισδιάστατη απεικόνιση και σταθερότητα του χειρουργικού πεδίου, η μεγάλη άνεση κινήσεων των ρομποτικών εργαλείων και οι νέες τεχνολογίες όπως το firefly (χρήση ICG με laser για την εξασφάλιση καλής αιμάτωσης της επανασύνδεσης του εντέρου), καθιστούν το ρομποτικό σύστημα πολύτιμο εργαλείο στη σύγχρονη χειρουργική του παχέος εντέρου και του ορθού”, δήλωσε ο κος Χειρίδης στα συμπεράσματα της παρουσίασής του. “Σε σχέση με τη λαπαροσκόπηση, στη ρομποτική οι μελέτες δείχνουν μικρότερη απώλεια αίματος, μικρότερα ποσοστά μετατροπής σε ανοικτή επέμβαση, ταχύτερη επιστροφή της εντερικής λειτουργίας και ταχύτερη επιστροφή του ασθενούς στο σπίτι και την εργασία”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη χειρουργική ομάδα ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε ρομποτικές επεμβάσεις στην Ελλάδα πριν από 10 χρόνια.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΕΑ & ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψαρών 10, 2408 Έγκωμη, Λευκωσία, Κύπρος

hiridis.s@gmail.com