ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΝΟΣΟΓΟΝΟΥ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Σε επιλεγμένες περιπτώσεις Νοσογόνου Παχυσαρκίας (δείκτης μάζας σώματος >35), ο ιατρός σας θα συστήσει Λαπαροσκοπική Τοποθέτηση Ρυθμιζόμενου Δακτυλίου Στομάχου, δηλαδή χειρουργική τοποθέτηση ειδικά σχεδιασμένου δακτυλίου σιλικόνης γύρω από τον ανώτερο στόμαχο για τη διαμερισματοποίησή του. Η επέμβαση πραγματοποιείται λαπαροσκοπικά, δηλαδή μέσω 5 μικρών οπών στο κοιλιακό τοίχωμα διαμέτρου 0,5-1,5 cm. Η Ρομποτική Χειρουργική αποτελεί εξέλιξη της λαπαροσκοπικής και πραγματοποιείται μέσω 5 μικρών οπών 0,5-1,5 cm, με χρήση ρομποτικού συστήματος το οποίο διευκολύνει σημαντικά τους εγχειρητικούς χειρισμούς και ιδιαίτερα την ενδοκοιλιακή συρραφή. Στην περίπτωση που απαιτείται αφαίρεση δακτυλίου, η ρομποτική τεχνική αποτελεί την πλέον ασφαλή τεχνική για την ορθή αφαίρεση του αντιδραστικού ιστού γύρω από τον δακτύλιο και την πλήρη επαναφορά της φυσιολογικής ανατομίας.

Κατά την Λαπαροσκοπική Τοποθέτηση Δακτυλίου, ο χειρουργός Σ.Κ.Χειρίδης αφού αποκτήσει πρόσβαση στην κοιλιά και διοχετεύσει αέριο (διοξείδιο του άνθρακα) για να δημιουργήσει τον απαραίτητο χώρο εργασίας (πνευμοπεριτόναιο), θα ελέγξει καταρχάς όλη την κοιλιά. Στη συνέχεια θα δημιουργήσει προσεκτικά ένα πέρασμα, σαν τούνελ γύρω από τον ανώτερο στόμαχο σε ειδική πτυχή του περιτοναίου που χρησιμεύει για την οπίσθια στήριξη του δακτυλίου (τεχνική pars flaccida). Μετά την εισαγωγή του δακτυλίου στην κοιλιά, ο δακτύλιος διεκβάλλεται γύρω από τον ανώτερο στόμαχο και “κλειδώνει” στη θέση αυτή. Για την πρόσθια στήριξή του δακτυλίου τοποθετούνται ραφές με ενδοκοιλιακή συρραφή. Τέλος, ο δακτύλιος συνδέεται με ειδικό port που τοποθετείται στο δέρμα της αριστερής κοιλιάς και καθηλώνεται με κλιπς. Μετά το πέρας της επέμβασης αφαιρούνται όλα τα εργαλεία υπό άμεση λαπαροσκοπική όραση, και αδειάζεται όλο το διοξείδιο από την κοιλιά.

Όταν ξυπνήσετε, μπορεί να αιθάνεστε λίγο ζάλη από τη νάρκωση. Κλείστε τα μάτια και αναπνέετε βαθιά. Θα μεταφερθείτε στην ανάνηψη μέχρι να συνέλθετε τελείως.

Ο Δρ.Χειρίδης εργάστηκε 11 χρόνια στην Ομάδας Βαριατρικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, που αποτελεί μία από τις 4 πιστοποιημένες (IFSO-accredited) κλινικές στη χώρα μας με μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση και αφαίρεση γαστρικών δακτυλίων, τη διόρθωση επιπλοκών και τη ρομποτική γαστρεκτομή sleeve. Εκπαιδεύθηκε στην Προχωρημένη Βαριατρική Χειρουργική σε courses του IRCAD (Στρασβούργο, J.Marescaux) και του IFSO (Παρίσι, Πόρτο, Μπουένος Άιρες, Λος Αντζελες). Το 2007 συμμετείχε σε εκπαιδευτικό course της Κλινικής Χειρουργικής Παχυσαρκίας του καθηγητή  Φ.Καλφαρέντζου στην Πάτρα (γαστρικές παρακάμψεις, χολοπαγκρεατική παράκαμψη) και το 2008 στο εκπαιδευτικό hands-on course του Πανεπιστήμίου Αθηνών (Νοσ.Ιπποκράτειο, καθηγ.Εμμ.Λέανδρος) για την Επιμήκη (sleeve) γαστρεκτομή. Κατά τη 2η διεθνή Συνάντηση Χειρουργικής του Διαβήτη στη Νέα Υόρκη (F.Rubino), ο Δρ.Χειρίδης εμπνεύστηκε το πειραματικό πρότυπο χειρουργικής διόρθωσης του διαβήτη, που μετά από πολυετή ερευνα στα εργαστήρα της ΕΛΠΕΝ, τον οδήγησε στην απόκτηση του τίτλου του Διδάκτωρα Πανεπιστημίου Αθηνών το 2016 με “ΑΡΙΣΤΑ”. Το 2012 παρακολούθησε το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Επιμήκους Γαστρεκτομής (sleeve) του Michel Gagner στη Βοστώνη. Το 2015 εκπαιδεύθηκε στη Γαστρική Πτύχωση στο κέντρο αναφοράς του Martin Fried, στην Πράγα. Το 2017 παρακολούθησε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Μίνι Γαστρικής Παράκαμψης” του IFSO στο Λονδίνο. Ο ιατρός συμμετέχει ενεργά με πολυάριθμες ομιλίες στα ελληνικά και διεθνή συνέδρια χειρουργικής παχυσαρκίας κυρίως ως ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της Ρομποτικής Βαριατρικής Χειρουργικής. Οι ασθενείς του δηλώνουν ευτυχισμένοι με την επιλογή τόσο της επέμβασής τους, όσο και του ιατρού και της ομάδας του.

Έχει αποδειχτεί οτι η πλεον αξιόπιστη και μοντέρνα χειρουργική μέθοδος απώλειας βάρους, η Επιμήκης Γαστεκτομή (ή γαστρικό μανίκι – SLEEVE GASTRECTOMY) προσφέρει απώλεια του περιττού βάρους εως και στο 81% των περιπτώσεων στους 12 μηνες απο την επέμβαση, και συνοδεύεται από άμεση βελτίωση στα συνοδά προβλήματα της νοσογόνου παχυσαρκίας (στα οποία συμπεριλαμβάνονται η υπέρταση, η υπερλιπιδαιμία, οι αρθροπάθειες και ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου ΙΙ).

Σε επιλεγμένες περιπτώσεις Νοσογόνου Παχυσαρκίας (δείκτης μάζας σώματος >40), ο ιατρός σας θα συστήσει Επιμήκη Γαστρεκτομή, δηλαδή χειρουργική αφαίρεση του αριστερού τμήματος του στομάχου που ευθύνεται για την παραγωγή της ορεξιογόνου ορμόνης γκρελίνης. Η επιμήκης γαστρεκτομή πραγματοποιείται λαπαροσκοπικά, δηλαδή μέσω 5 μικρών οπών στο κοιλιακό τοίχωμα διαμέτρου 0,5-1,5 cm. Η Ρομποτική Επιμήκης Γαστρεκτομή αποτελεί εξέλιξη της λαπαροσκοπικής και πραγματοποιείται μέσω 5 μικρών οπών 0,5-1,5 cm, με χρήση ρομποτικού συστήματος το οποίο διευκολύνει σημαντικά τους εγχειρητικούς χειρισμούς και ιδιαίτερα την ενδοκοιλιακή συρραφή.

Κατά την Επιμήκη Γαστρεκτομή, ο χειρουργός Σ.Κ.Χειρίδης αφού αποκτήσει πρόσβαση στην κοιλιά και διοχετεύσει αέριο (διοξείδιο του άνθρακα) για να δημιουργήσει τον απαραίτητο χώρο εργασίας (πνευμοπεριτόναιο), θα ελέγξει καταρχάς όλη την κοιλιά. Στη συνέχεια θα κόψει το λιπώδες τμήμα μεταξύ στομάχου και σπληνός με μεγάλη προσοχή διότι στη θέση αυτή υπάρχουν αρκετές φλέβες. Στη λαπαροσκοπική προσέγγιση οι φλέβες αυτές ελέγχονται με ασφάλεια χάρη στη χρήση ψαλιδίου υπερήχων. Στη ρομποτική τεχνική, η φάση αυτή διεκπεραιώνεται με ασφάλεια είτε με ρομποτικό ψαλίδι υπερήχων, είτε με χρήση αρθρωτής, διπολικής διαθερμίας Vessel Sealer. Στη συνέχεια, ο χειρουργός, χρησιμοποιώντας ειδικό εργαλείο που κόβει και ταυτόχρονα ράβει τον στόμαχο (ενδοσκοπικός κοπτορράπτης – endoGIA) θα αφαιρέσει το αριστερό τμήμα του στομάχου μετά από προσεκτικές μετρήσεις. Η μακριά γραμμή συρραφής ενισχύεται με συνεχή ραφή με απορροφήσιμο ράμμα και στη συνέχεια με βιολογική κόλλα. Το αφαιρεθέν τμήμα του στομάχου αφαιρείται από το μεγαλύτερο τραύμα με μικρή διαστολή αυτού. Τα τραύματα ράβονται ενδοδερμικά και το δέρμα συμπλησιάζεται στην αρχική του θέση.

Όταν ξυπνήσετε, μπορεί να αιθάνεστε λίγο ζάλη από τη νάρκωση. Κλείστε τα μάτια και αναπνέετε βαθιά. Θα μεταφερθείτε στην ανάνηψη μέχρι να συνέλθετε τελείως.

Ο Δρ.Χειρίδης εργάστηκε 11 χρόνια στην Ομάδας Βαριατρικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, που αποτελεί μία από τις 4 πιστοποιημένες (IFSO-accredited) κλινικές στη χώρα μας με μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση και αφαίρεση γαστρικών δακτυλίων, τη διόρθωση επιπλοκών και τη ρομποτική γαστρεκτομή sleeve. Εκπαιδεύθηκε στην Προχωρημένη Βαριατρική & Μεταβολική Χειρουργική σε courses του IRCAD (Στρασβούργο, J.Marescaux) και του IFSO (Παρίσι, Πόρτο, Κωνσταντινούπολη, Μπουένος Άιρες, Λος Αντζελες). Το 2007 συμμετείχε σε εκπαιδευτικό course της Κλινικής Χειρουργικής Παχυσαρκίας του καθηγητή  Φ.Καλφαρέντζου στην Πάτρα (γαστρικές παρακάμψεις, χολοπαγκρεατική παράκαμψη), το 2008 στο εκπαιδευτικό hands-on course του Πανεπιστήμίου Αθηνών (Νοσ.Ιπποκράτειο, καθηγ.Εμμ.Λέανδρος) για την Επιμήκη (sleeve) γαστρεκτομή. Το 2012 παρακολούθησε το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Επιμήκους Γαστρεκτομής (sleeve) του Michel Gagner στη Βοστώνη. Το 2015 εκπαιδεύθηκε στη Γαστρική Πτύχωση στο κέντρο αναφοράς του Martin Fried, στην Πράγα. Το 2016 παρακολούθησε το Masterclass για τη Γαστρεκτομή sleeve που διοργανώθηκε στην Αθήνα.Το 2017 εκπαιδεύθηκε σε νέες τεχνικές γαστρικής παράκαμψης και στην επέμβαση καθετηριασμού της πυλαίας για μεταμόσχευση νησιδίων παγκρέατος για διόρθωση του ΣΔ (Λιλ, Γαλλία) και αργότερα την ίδια χρονιά ολοκλήρωσε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Μίνι Γαστρικής Παράκαμψης” του IFSO στο Λονδίνο. Κατά τη 2η διεθνή Συνάντηση Χειρουργικής του Διαβήτη στη Νέα Υόρκη (F.Rubino), ο Δρ.Χειρίδης εμπνεύστηκε το πειραματικό πρότυπο χειρουργικής διόρθωσης του διαβήτη, που μετά από πολυετή ερευνα στα εργαστήρα της ΕΛΠΕΝ, τον οδήγησε στην απόκτηση του τίτλου του Διδάκτωρα Πανεπιστημίου Αθηνών το 2016 με “ΑΡΙΣΤΑ” (καθηγητής Γ.Ζωγράφος). Για το επιτυχές ερευνητικό του έργο στη Χειρουργική Νοσογόνου Παχυσαρκίας και Σακχαρώδους Διαβήτη, οι διεθνούς φήμης καθηγητες F.Pattou και T.Hubert προσκάλεσαν τον Δρ.Χειρίδη τον Ιούνιο του 2017 να δώσει διάλεξη πάνω στο αντικείμενο διατριβής του στη Λιλ της Γαλλίας, στα πλαίσια του experts hands-on course μεταβολικής χειρουργικής που διοργάνωσαν εκεί. Ο ιατρός εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά με πολυάριθμες ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια χειρουργικής παχυσαρκίας, συνήθως ως ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της Ρομποτικής Βαριατρικής Χειρουργικής. Οι ασθενείς του δηλώνουν ευτυχισμένοι με την επιλογή τόσο της επέμβασής τους, όσο και του ιατρού και της επιστημονικής ομάδας του.

Σε επιλεγμένες περιπτώσεις Νοσογόνου Παχυσαρκίας (δείκτης μάζας σώματος >40), ο ιατρός σας θα συστήσει Ρομποτική Γαστρική Πτύχωση, δηλαδή χειρουργική πλαστική του αριστερού τμήματος του στομάχου κατά τέτοιο τρόπο ώστε να περιοριστεί σημαντικά ο όγκος του, οδηγώντας σε περιορισμό της πρόσληψης θερμίδων. Η Ρομποτική Γαστρική Πτύχωση προσφέρει απώλεια του περιττού βάρους στους 12 μηνες απο την επέμβαση, και συνοδεύεται από άμεση βελτίωση στα συνοδά προβλήματα της νοσογόνου παχυσαρκίας (στα οποία συμπεριλαμβάνονται η υπέρταση, η υπερλιπιδαιμία, οι αρθροπάθειες και ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου ΙΙ). Η Γαστρική Πτύχωση πραγματοποιείται λαπαροσκοπικά, δηλαδή μέσω 5 μικρών οπών στο κοιλιακό τοίχωμα διαμέτρου 0,5-1,5 cm. Aποτελεί εξέλιξη της λαπαροσκοπικής και πραγματοποιείται μέσω 5 μικρών οπών 0,5-1,5 cm, με χρήση ρομποτικού συστήματος το οποίο διευκολύνει σημαντικά τους εγχειρητικούς χειρισμούς και ιδιαίτερα την ενδοκοιλιακή συρραφή.

Κατά τη Ρομποτική Γαστρική Πτύχωση, ο χειρουργός Σ.Κ.Χειρίδης αφού αποκτήσει πρόσβαση στην κοιλιά και διοχετεύσει αέριο (διοξείδιο του άνθρακα) για να δημιουργήσει τον απαραίτητο χώρο εργασίας (πνευμοπεριτόναιο), θα ελέγξει καταρχάς όλη την κοιλιά. Στη συνέχεια θα κόψει το λιπώδες τμήμα μεταξύ στομάχου και σπληνός με μεγάλη προσοχή διότι στη θέση αυτή υπάρχουν αρκετές φλέβες. Στη λαπαροσκοπική προσέγγιση οι φλέβες αυτές ελέγχονται με ασφάλεια χάρη στη χρήση ψαλιδίου υπερήχων. Στη ρομποτική τεχνική, η φάση αυτή διεκπεραιώνεται με ασφάλεια είτε με ρομποτικό ψαλίδι υπερήχων, είτε με χρήση της πλέον σύγχρονης, αρθρωτής, διπολικής διαθερμίας Vessel Sealer. Στη συνέχεια, ο χειρουργός, χρησιμοποιώντας εργαλεία ενδοσκοπικής συρραφής (διευκολύνεται σημαντικά από τη χρήση ρομποτικής), θα διπλώσει τον στόμαχο δύο φορές στο εσωτερικό του (πτύχωση του τοιχώματος). Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η μακριά γραμμή συρραφής που απαντάται σε άλλες επεμβάσεις διότι στην περίπτωση της πτύχωσης δεν κόβεται στομάχι. Τα τραύματα συρράπτονται με ισχυρές ραφές και το δέρμα συμπλησιάζεται ενδοδερμικά στην αρχική του θέση. Όταν ξυπνήσετε, μπορεί να αιθάνεστε λίγο ζάλη από τη νάρκωση. Κλείστε τα μάτια και αναπνέετε βαθιά. Θα μεταφερθείτε στην ανάνηψη μέχρι να συνέλθετε τελείως.

Ο Δρ.Χειρίδης εργάστηκε 11 χρόνια στην Ομάδας Βαριατρικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, που αποτελεί μία από τις 4 πιστοποιημένες (IFSO-accredited) κλινικές στη χώρα μας με μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση και αφαίρεση γαστρικών δακτυλίων, τη διόρθωση επιπλοκών και τη ρομποτική γαστρεκτομή sleeve. Εκπαιδεύθηκε στην Προχωρημένη Βαριατρική Χειρουργική σε courses του IRCAD (Στρασβούργο, J.Marescaux) και του IFSO (Παρίσι, Πόρτο, Μπουένος Άιρες, Λος Αντζελες). Το 2007 συμμετείχε σε εκπαιδευτικό course της Κλινικής Χειρουργικής Παχυσαρκίας του καθηγητή  Φ.Καλφαρέντζου στην Πάτρα (γαστρικές παρακάμψεις, χολοπαγκρεατική παράκαμψη) και το 2008 στο εκπαιδευτικό hands-on course του Πανεπιστήμίου Αθηνών (Νοσ.Ιπποκράτειο, καθηγ.Εμμ.Λέανδρος) για την Επιμήκη (sleeve) γαστρεκτομή. Κατά τη 2η διεθνή Συνάντηση Χειρουργικής του Διαβήτη στη Νέα Υόρκη (F.Rubino), ο Δρ.Χειρίδης εμπνεύστηκε το πειραματικό πρότυπο χειρουργικής διόρθωσης του διαβήτη, που μετά από πολυετή ερευνα στα εργαστήρα της ΕΛΠΕΝ, τον οδήγησε στην απόκτηση του τίτλου του Διδάκτωρα Πανεπιστημίου Αθηνών το 2016 με “ΑΡΙΣΤΑ”. Το 2012 παρακολούθησε το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Επιμήκους Γαστρεκτομής (sleeve) του Michel Gagner στη Βοστώνη. Το 2015 εκπαιδεύθηκε στη Γαστρική Πτύχωση στο κέντρο αναφοράς του Martin Fried, στην Πράγα. Το 2017 παρακολούθησε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Μίνι Γαστρικής Παράκαμψης” του IFSO στο Λονδίνο. Ο ιατρός συμμετέχει ενεργά με πολυάριθμες ομιλίες στα ελληνικά και διεθνή συνέδρια χειρουργικής παχυσαρκίας κυρίως ως ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της Ρομποτικής Βαριατρικής Χειρουργικής. Οι ασθενείς του δηλώνουν ευτυχισμένοι με την επιλογή τόσο της επέμβασής τους, όσο και του ιατρού και της ομάδας του.

Τα τελευταία χρόνια, σε περιπτώσεις υπερνοσογόνου παχυσαρκίας ή σε ασθενείς που έχουν αποτύχει άλλες βαριατρικές επεμβάσεις, η Ρομποτική επέμβαση Μινι Γαστρικής Παράκαμψης (mini gastric bypass) φαίνεται να έχει συγκεκριμένα οφέλη. Η επέμβαση αυτή είναι ασφαλής και γρήγορη σε σχέση με το κλασσικό bypass και συνοδεύεται από άμεση βελτίωση στα συνοδά προβλήματα της νοσογόνου παχυσαρκίας (στα οποία συμπεριλαμβάνονται η υπέρταση, η υπερλιπιδαιμία, οι αρθροπάθειες και ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου ΙΙ).

Σε επιλεγμένες περιπτώσεις ΥπερΝοσογόνου Παχυσαρκίας (δείκτης μάζας σώματος >45), ο ιατρός σας μπορεί να συστήσει Μινι Γαστρική Παράκαμψη, δηλαδή δημιουργία στενού σωλήνα με το δεξί μέρος του στομάχου και αναστόμωση αυτού με το λεπτό έντερο, συνήθως σε απόσταση 2μέτρων από την αρχή του. Το μινι γαστρικο bypass πραγματοποιείται λαπαροσκοπικά ή ρομποτικά, δηλαδή μέσω 5 μικρών οπών στο κοιλιακό τοίχωμα διαμέτρου 0,5-1,5 cm. Η Ρομποτική Μινι Γαστρική Παράκαμψη αποτελεί εξέλιξη της λαπαροσκοπικής και πραγματοποιείται μέσω 5 μικρών οπών 0,5-1,5 cm, με χρήση ρομποτικού συστήματος το οποίο διευκολύνει σημαντικά τους εγχειρητικούς χειρισμούς και ιδιαίτερα την ενδοκοιλιακή συρραφή και την κατασκευή της αναστόμωσης.

Ο Δρ.Χειρίδης εργάστηκε 11 χρόνια στην Ομάδας Βαριατρικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, που αποτελεί μία από τις 4 πιστοποιημένες (IFSO-accredited) κλινικές στη χώρα μας με μεγάλη εμπειρία στην τοποθέτηση και αφαίρεση γαστρικών δακτυλίων, τη διόρθωση επιπλοκών και τη ρομποτική γαστρεκτομή sleeve. Εκπαιδεύθηκε στην Προχωρημένη Βαριατρική Χειρουργική σε courses του IRCAD (Στρασβούργο, J.Marescaux) και του IFSO (Παρίσι, Πόρτο, Μπουένος Άιρες, Λος Αντζελες). Το 2007 συμμετείχε σε εκπαιδευτικό course της Κλινικής Χειρουργικής Παχυσαρκίας του καθηγητή  Φ.Καλφαρέντζου στην Πάτρα (γαστρικές παρακάμψεις, χολοπαγκρεατική παράκαμψη) και το 2008 στο εκπαιδευτικό hands-on course του Πανεπιστήμίου Αθηνών (Νοσ.Ιπποκράτειο, καθηγ.Εμμ.Λέανδρος) για την Επιμήκη (sleeve) γαστρεκτομή. Κατά τη 2η διεθνή Συνάντηση Χειρουργικής του Διαβήτη στη Νέα Υόρκη (F.Rubino), ο Δρ.Χειρίδης εμπνεύστηκε το πειραματικό πρότυπο χειρουργικής διόρθωσης του διαβήτη, που μετά από πολυετή ερευνα στα εργαστήρα της ΕΛΠΕΝ, τον οδήγησε στην απόκτηση του τίτλου του Διδάκτωρα Πανεπιστημίου Αθηνών το 2016 με “ΑΡΙΣΤΑ”. Το 2012 παρακολούθησε το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Επιμήκους Γαστρεκτομής (sleeve) του Michel Gagner στη Βοστώνη. Το 2015 εκπαιδεύθηκε στη Γαστρική Πτύχωση στο κέντρο αναφοράς του Martin Fried, στην Πράγα. Το 2017 παρακολούθησε με επιτυχία το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Μίνι Γαστρικής Παράκαμψης” του IFSO στο Λονδίνο. Ο ιατρός συμμετέχει ενεργά με πολυάριθμες ομιλίες στα ελληνικά και διεθνή συνέδρια χειρουργικής παχυσαρκίας κυρίως ως ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής της Ρομποτικής Βαριατρικής Χειρουργικής. Οι ασθενείς του δηλώνουν ευτυχισμένοι με την επιλογή τόσο της επέμβασής τους, όσο και του ιατρού και της ομάδας του.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΝΕΑ & ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψαρών 10, 2408 Έγκωμη, Λευκωσία, Κύπρος

hiridis.s@gmail.com